Allemaal binnen

Allemaal binnen

In november waren we in Berlijn en zagen daar oorspronkelijk Pools design. We hebben een keus gemaakt, en stap voor stap is onze selectie gearriveerd uit het werk dat NO WODKA presenteert. Stoelen van Tabanda, een prachtige Mobius-tafel van hen en een wonderlijk lichtvoetig tafeltje van Witamina B.

Kokke House

Kokke House

Ruud Jan Kokke is een grote naam onder designers. Toch zijn z’n meeste ontwerpen vooral toegepast in musea en overheidsgebouwen. Zijn dochter+partner doen nu hun best de vele ontwerpen ook voor de particulier bechikbaar te krijgen. Veel handwerk, kleine series. Dat past bij ons, prachtig werk.

Aanwaaiers

Aanwaaiers

Sommige makers moet je zoeken, anderen komen gewoon langs. Zo meldde zich Gerard Velthuis. Hij had zich in consignatietijd gestort op het maken van 61 meubeltjes gemaakt uit platen van 61 x 61, zonder schroeven. Op zijn zolder mochten we voor de winkel twee setjes tafel/stoel uitzoeken. Wonderschoon.

Mooie stoelen

Mooie stoelen

Prostoria uit Servië is toch wel een merk dat er zit aan te komen. Hun stoelen zie je gek genoeg in NL niet zo veel. We kunnen het niet laten er 2 in onze winkel te presenteren. Losgezongen van ontwerptradities, opnieuw begonnen met vormgeven: dat levert heel bijzondere stoelen op.

Berlijn

Berlijn

Weekje Berlijn. Alle grote stadswijken weer eens doorgelopen, genoten van Museum der Dinge – een soort Goed Wonen a la Duitsland. In Prenslau ontdekken we de concept-store NO WODKA vol Pools design. Een snufje Oostzee en verder 100% eigenzinnig. Voltreffer! In 2022 in onze winkel!